De taal is in het Nederlands Change the language to English
Lid worden | Wachtwoord kwijt?
Banner Leiden Marathon
Fysiotherapiewetenschap.com- Beste zorgverzekeraar 2018

Beste zorgverzekeraar 2018

De komende maand kunt u een zorgverzekeraar kiezen voor het komende jaar. Wees bewust van uw keuze voor de zorgverzekeraar waar u vanaf 1 januari 2018 een contract mee sluit. Zorgverleners (fysiotherapeut, tandarts, apotheker, psycholoog en huisarts) brengen een advies uit welke zorgverzekeraars volgend jaar keuzevrijheid geven en voldoende vergoedingen bieden. Daarnaast geeft dit overzicht de zorgverzekeraars die gaan voor kwalitatief goede zorg, waarbij veel tijd voor de patient centraal staat, dus de laagste administratielast voor de zorgverlener. De belangrijkste factoren bij de keuze voor uw zorgverzekeraar zijn keuzevrijheid en de mate van vergoeding. Deelt u deze top 5 met mensen om u heen voor een sterk impuls voor goede zorg.

Top 5; Beste Zorgverzekeraar 2018


1. PNO Zorg

2. ONVZ

3. Delta Lloyd Zorgverzekering

4. Ohra Zorgverzekering

5. FBTO


Zorgverzekeraar met keuzevrijheid
Het is belangrijk te weten dat er drie soorten zorgpolissen zijn: de 'zuivere' restitutiepolis, de restitutiepolis en de naturapolis. Bij de naturapolis maken zorgverzekaars afspraken met zorgverleners over de hoogte van de vergoeding van een behandeling. Als u kiest voor deze polis dan heeft u minder keuzevrijheid en krijgt u vaak een (zeer) beperkte vergoeding.
Bij een restitutiepolis bent u vrij om uw zorgverlener te kiezen. U bent niet afhankelijk van afspraken tussen de zorgverzekeraar en de zorgverlener. Bovendien krijgt u vaak een volledige vergoeding. Kortom: de restitutiepolis geeft recht op vergoeding en de naturapolis geeft recht op zorg.
Denk dus goed na bij de keuze van uw zorgverzekering. Welke zorgverzekering u kiest is dus belangrijk als het gaat om keuzevrijheid. 

Fysiotherapie
Fysiotherapie wordt in de basisverzekering alleen vergoed bij chronische aandoeningen die opgenomen zijn op de lijst 'chronische aandoeningen fysiotherapie'. Voordat de fysiotherapie vergoed kan worden uit de basisverzekering worden de eerste twintig behandelingen betaald door uzelf of mogelijk uit de aanvullende verzekering vergoed. Vanaf de 21e behandeling zal dan de basisverzekering vergoeden. Wanneer u geen recht heeft op fysiotherapie bij chronische aandoeningen zal dit door u zelf betaald moeten worden, of vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering.

Fysiotherapie voor kinderen
Bij kinderen, tot 18 jaar, worden de eerste negen behandelingen wel uit de basisverzekering vergoed. Verder vallen ze in dezelfde regeling als volwassenen. Kinderen met andere aandoeningen krijgen, als dat noodzakelijk is, maximaal twee maal negen behandelingen per aandoening vergoed. In tegenstelling tot kinderen kunnen volwassenen dus een aandoening hebben die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 


Disclaimer
Deze informatie is met zorg samengesteld door een commissie van Corpus Mentis. Informatie als deze is echter aan verandering en interpretatie onderhevig. Wij kunnen niet garanderen dat de gegevens 100% volledig en juist zijn op het moment van raadplegen. Dit geldt ook voor verwijzingen naar de andere pagina´s op de website. Neem contact met ons op bij vragen over uw persoonlijke situatie. Corpus Mentis is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze informatie op de website.

Nieuws

Kosteneffectiviteit fysiotherapie bij musculoskeletale aandoeningen

19-07-2018
Een nieuw rapport van het National Institute for Health Research (NIHR) toont aan dat investeringen in fysiotherapeutische behandelingen...

Case report

Manuele therapie bij patiƫnte met aspecifieke lage rug- en heupklachten bij Multiple Sclerose

F&W Case Report 2017; 2: 1
Samenvatting Achtergrond: er is weinig bekend over de manueel therapeutische behandeling bij patiënten met lage rug- en heuppijn in...

Expert opinion

Prevalidatie voor bovenbuikchirugie door I. Boden et al., PMC Journal, 2018


Een gerandomiseerde placebo-gecontroleerde studie werd uitgevoerd in multidisciplinaire klinieken van drie tertiaire openbare ziekenhuizen...