25-05-2014
Om de zorgkosten te beteugelen wil het kabinet artikel 13 van de zorgverzekeringswet aanpassen. Maar hiermee verdwijnt de vrije artsenkeuze* voor patiënten. Wat betekent dit voor de zorgmarkt?
De afschaffing van artikel 13 van de zorgverzekeringswet - en daarmee het einde van de vrije artsenkeuze voor patiënten - staat hoog op de politieke agenda. De exacte datum waarop dit heikele dossier behandeld wordt in de Tweede Kamer is nog niet bekend, maar het heeft er alle schijn van dat het afgehandeld moet zijn voor het zomerreces.
Is kostenbesparing de reden voor een wetswijziging? Betekent dit dat bezuinigen belangrijker is dan vrije artsenkeuze? Zo ja, welke berekening bewijst de voorspelde besparing? En in de praktijk, wat betekent het verdwijnen van de vrije artsenkeuze nou echt? Voor de patiënt en voor de zorgprofessional?
Tijd voor een inhoudelijk debat op het scherpst van de snede. Met voor- en tegenstanders, klik hier voor de sprekers. Onder leiding van Harmke Pijpers. Kom ook woensdagavond 19:00 naar het BNR Zorgdebat.
F&W Case Report 2017; 2: 1
Samenvatting
Achtergrond: er is weinig bekend over de manueel therapeutische behandeling bij patiënten met lage rug- en heuppijn in...
F&W Expert Opinion 2024; 2: 1
Inleiding
Chronische obstructieve longziekte (COPD) is wereldwijd een belangrijke oorzaak van ziekte en sterfte, met een economische en...